گذر از دغدغه شخصی به مسئله پژوهشی/تمرینی برای جستارنویسی تحلیلی
پنجشنبه، ۲۷ آذرماه، ساعت شش تا نه عصر
این کارگاه در یک جلسه و به صورت آنلاین و رایگان در پلتفرم اسکای روم برگزار خواهد شد. برای دریافت فرم ثبت نام به این شماره ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷ در واتس اپ پیام بدهید.
ما در جهانی از نگرانیها و دلواپسیها و دلمشغولیها غرق شدهایم، و بیشتر اوقات زیر بار سنگین آنها احساس خفگی میکنیم. بخش مهمی از رضایت ما از زندگی به چگونگی پاسخهایمان به این دغدغهها وابسته است، نگرانیهایی که بیشترشان از دایره نفوذ ما خارج است، ولی برای تعدادی از آنها میتوان پاسخی یافت، یا حداقل میتوان امیدوار بود که با آنها عاملانه برخورد کنیم و نه اینکه در چرخه فراموشیها با دغدغه تازهتری جایگزین شود. این بار میخواهیم نگاهی به نگرانیها و دلمشغولیهایمان بیاندازیم شاید چون زبالههایی که روزانه از خانههایمان به دور میاندازیم، لابهلای آنها چیزهای ارزشمند و قابل بازیافت پنهان باشد. بعضی از آنها میتوانند محرکی برای شناخت عمیقتر و بررسی همه جانبهتر یک موضوع باشند، آنها میتوانند سوختی برای پژوهشهایی باشند که ممکن است سالها دست از سرمان برندارند، چون از یکجایی از جهان زیسته ما سر و کلهشان پیدا شده است و ما را درگیر کردهاند. ممکن است پرداختن به آنها که فراتر از غصه خوردن یا فراموش کردن است باعث شود تا بتوانیم پایاننامهای بنویسیم، مقالهای و یا جستاری تحلیلی. اگر هم به آن دودستی بچسبیم شاید شروعی برای نوشتن یک کتاب باشد.
دراین کارگاه تلاش خواهم کرد مسیری را برای دانشجویان و افراد علاقمند ترسیم کنم که چگونه نگرانیهایمان را ورز دهیم و آن را به مسئلهای پژوهشی بدل کنیم و با توجه به هدف و توان و موقعیتمان این مسئلهها را به چیز دیگری بدل کنیم حالا نه حتما پول و جایزه و ...، شاید بتوان آنها را به لذت تغییر داد، لذت عامل بودن در این زندگی. تمرکز این کارگاه بر این موارد است:
-
چگونگی شکلگیری مسئله
-
ماهیت مسئله؛ دستهبندی انواع آن
-
نمونههای مسئله در پژوهش و طراحی و پروژههای هنری
- رابطه میان مسئله، نظریه، روش و شیوههای بیان آن
- معرفی و مرور جستارهای تحلیلی که از دغدغه گذر کردند
|